Blogg
Restaurant Management

De hotteste cocktailtrends i år: Hvad du skal servere i din bar

September 5, 2023
|
min. lesetid
|
De hotteste cocktailtrends i år: Hvad du skal servere i din bar
Af
Line Andersen
De hotteste cocktailtrends i år: Hvad du skal servere i din bar

Cocktailtrender er i stadig endring, og det kan være vanskelig å følge med på hva som er hot akkurat nå. Her er noen av de hotteste cocktailtrendene i år som du kan servere i baren din:

Bruk lokale ingredienser

Bruk lokale ingredienser for å gi cocktailene dine en unik smak. Prøv for eksempel å bruke ferskplukkede bær eller urter fra lokale leverandører. Ved å bruke lokale ingredienser kan du også skape en mer bærekraftig bar, siden du ikke trenger å frakte ingredienser fra andre steder.

Low-ABV cocktails

Low-ABV (alkoholprosent etter volum) cocktails har blitt mer populære de siste årene. Disse cocktailene har en lavere alkoholprosent enn tradisjonelle cocktails og er derfor et godt valg for de som ønsker å drikke mindre alkohol. Det finnes mange forskjellige typer low-ABV cocktails å velge mellom, og du kan eksperimentere med forskjellige ingredienser og smaksvarianter.

Bærekraftighet

Bærekraftighet er et viktig tema i dag, og det gjelder også for cocktailverdenen. Det finnes mange måter å gjøre baren din mer bærekraftig på, for eksempel ved å bruke gjenvinnbare sugerør eller servere cocktailene dine i gjenvinnbare glass. Du kan også vurdere å bruke ingredienser fra lokale produsenter for å redusere miljøpåvirkningen din.

Gin

Gin er fortsatt en av de mest populære brennevinstypene for cocktails. Prøv for eksempel å lage en klassisk gin & tonic eller en gin-basert cocktail med lokale ingredienser. Det finnes mange forskjellige typer gin å velge mellom, så du kan eksperimentere med forskjellige smaksvarianter.

Tiki cocktails

Tiki cocktails er inspirert av polynesisk kultur og er kjent for sin fargerike utseende og smakfulle ingredienser. Prøv for eksempel å lage en Mai Tai eller en Zombie. Disse cocktailene er perfekte for sommermånedene og kan gi baren din en eksotisk stemning.

Krydrede cocktails

Krydrede cocktails har blitt mer populære de siste årene. Bruk for eksempel ingredienser som kanel, nellik eller muskatnøtt for å gi cocktailene dine en varm og krydret smak. Disse cocktailene er perfekte for vintermånedene og kan gi kundene dine en koselig og varm opplevelse.

Mocktails

Mocktails er cocktails uten alkohol og er et godt valg for de som ikke ønsker å drikke alkohol. Bruk for eksempel ferskpresset juice og brus for å lage deilige mocktails. Det finnes mange forskjellige typer mocktails å velge mellom, og du kan eksperimentere med forskjellige smaksvarianter.

Husk at det er viktig å være kreativ og eksperimentere med nye ingredienser og smaksvarianter for å skape unike og interessante cocktails som kundene dine vil elske. Ved å tilby forskjellige typer cocktailer kan du tiltrekke deg et bredere publikum og skape en spennende og variert baropplevelse.